Nieuw album: Amazônia

Amazônia

April 2021 is de maand dat er een nieuw Jean-Michel Jarre album uitgebracht zal worden. Jarre heeft voor dit album gebruik gemaakt van een mix tussen electronische, orchestrale en natuurgeluiden afkomstig uit het Brazilliaanse tropische regenwoud. Verwacht geen muziekcomposities, maar klanktapijten. Deze geluidscompilatie is gemaakt voor de gelijknamige fototentoonstelling “Amazônia” die in April in Parijs te zien zal zijn en vervolgens de wereld over zal trekken.

Amazônia bestaat uit 9 tracks, Amazônia part 1 tot en met Amazônia part 9 en duurt in totaal 52 minuten. De tracklisting en tijden zien er als volgt uit:

Amazônia Part 1 7:42
Amazônia Part 2 9:59
Amazônia Part 3 8:10
Amazônia Part 4 3:16
Amazônia Part 5 6:04
Amazônia Part 6 3:33
Amazônia Part 7 4:18
Amazônia Part 8 3:19
Amazônia Part 9 6:23

Het album zal verkrijgbaar zijn op CD en dubbel-LP en wordt uitgebracht door Columbia/Sony Music. Bij de CD en LP zal een downloadcode meegeleverd worden om de Binaural (3D) en de 5.1 versies te kunnen downloaden.

https://www.platomania.nl/search/results/?q=jarre+amazonia&format=Het album is al te bestellen via buitenlandse platenwinkels, zoals de Duitse online platenwinkelketen JPC: https://www.jpc.de/s/jarre+amazonia en in Nederland bij o.a. Velvet Music: https://velvetmusic.nl/products/advancedsearch/searchname:jarre/searchtitle:amazonia en Plato: https://www.platomania.nl/search/results/?q=jarre+amazonia&format=

De CD en LP komen uit op 9 april, vanaf 7 april is het album te beluisteren op streaming media.

Voor meer informatie: https://jeanmicheljarre.com

LP en CD ontwerpen