Jean-Michel Jarre kondigt concerten aan

Op 21, 22 en 23 januari zal Jean-Michel Jarre een 5-tal concerten geven op het Hyper Weekend Festival in de Maison de la Radio in Parijs: twee op vrijdag en zaterdag, een op zondag.

De naam van de optredens is Oxymore en is een samenwerking met de in 2017 overleden Pierre Henry, een van de oprichters van de GRM. Volgens de site van het festival is dit project tot stand gekomen nadat Henry een serie geluiden heeft nagelaten voor Jean-Michel Jarre met het oog op een samenwerking. Deze samenwerking is nu, vijf jaar na de dood van Henry, eindelijk afgerond. Deze compositie bestaat uit een muzikale dialoog tussen Henry’s werk en een door Jarre gecomponeerd stuk.

Over de invulling van het concert is nog niet veel bekend. Gesproken wordt over een 360 graden belevenis in Maison de la Radio zelf en VR concerten. Volgens de website zal het concert online te volgen zijn via diversie sociale media. Aangezien er twee concerten op een avond gegeven worden, zal het concert niet langer dan een uur duren.

Tickets voor het optreden kosten 30 euro.

Bezoek hier de website van het festival: https://hyperweekendfestival.fr/programmation/jean-michel-jarre-pierre-henry-oxymore/