Speciaal nummer “Souris Calle”

Jean-Michel Jarre heeft een nummer opgenomen voor het album “Souris Calle”. Dit album is een initiatief van de Franse kunstenares Sophie Calle, die 39 artiesten gevraagd heeft een nummer op te dragen aan haar overleden kat Souris (Frans voor “muis”). Naast Jean-Michel Jarre werkten onder meer Christophe, Mirwais, Laurie Anderson, Bono van U2, Pharell Williams en nog vele anderen mee.

Het nummer, met dezelfde titel als het album, duurt 4:42 en bevat een sample van een spinnende kat en gesproken tekst van de kunstenares.

De 3LP set kost 100 euro en is uitgebracht in een beperkte en genummerde oplage van 900 en is te bestellen bij Gallery Perrotin. Het nummer, en ook bijna het gehele album, kan ook via digitale mp3-boeren als Qobuz, Amazon (hoewel deze geen mp3s aan Nederland levert) en iTunes aangeschaft worden en kan via Spotify beluisterd worden.