Radiophonie vol. 10

In Juli komt er een 4 CD-box uit genaamd Radiophonie vol. 10. De set bevat een totaal van 285 tracks en is vergelijkbaar met de 2017 release Radiophonie vol. 9 die 99 tracks bevatte met geluids-jingles die Jean-Michel Jarre destijds had gecomponeerd voor de nieuwszender France:info.

Het album wordt uitgebracht op het Signature Sounds label, wat gespecialiseerd is in het uitbrengen van muziek-jingles voor de Franse radio. In een interview heeft Jean-Michel Jarre hierover gezegd dat het verplicht is om geluidsmateriaal dat voor publieke zenders is gemaakt beschikbaar te stellen voor het publiek.

Verwacht dus niet een echt album, maar een grote verzameling geluidsfragmenten, jumper-muziekjes en openings-thema’s voor nieuwsprogramma’s.

Radiophonie vol. 9 werd uitgebracht in een zeer gelimiteerde oplage en is momenteel moeilijk te verkrijgen. Het is te hopen dat vol. 10 beter verkrijgbaar is. Momenteel is het nog niet te bestellen via de Nederlandse platenwinkels, maar via buitenlandse winkels is de set al wel te bestellen:
https://www.imusic.dk/music/3415820000371/jean-michel-jarre-2020-radiophonie-10-cd