Oxygene 7-13 (1997)

1Oxygene 711:41
2Oxygene 83:54
3Oxygene 96:13
4Oxygene 104:16
5Oxygene 114:58
6Oxygene 125:40
7Oxygene 134:27

Het vervolg op Jean-Michel Jarre’s doorbraak was het eerste album dat hij na zijn vertrek bij Polydor uitbracht bij Sony Music. Het album verscheen op CD, minidisc, cassette en LP. Oxygene 7-13 is Jarre’s laatste LP release tot de vinyl revival ervoor zorgde dat Electronica 1 in 2015 wel weer op vinyl verscheen, re-issues van oudere albums daargelaten.

Van de CD zijn verschillende edities uitgekomen. Een europese editie met 3D (Lenticulaire) hoes, waarbij Michel Granger’s hoesontwerp voorzien is van een fraai 3D effect, was in een beperkte oplage verkrijgbaar. In Frankrijk verkocht de FNAC een editie die voorzien is van een extra boekje met storyboards van de animatie van Oxygene 8 door Istvan Banyai.

Er is een groot verschil tussen de LP/cassette versie van Oxygene 7-13 en de CD/MD versies. De cassette en LP bestaan natuurlijk uit twee kanten, terwijl de CD en MD één lange continue mix van de 7 nummers is. Dit betekent dat er een knip is tussen Oxygene 9 (eind van kant A) en Oxygene 10 (begin van kant B). Voor de LP versie is het intro voor Oxygene 10 dan ook enigszins aangepast.

Oxygene 7-13 LP: eind van kant A en begin van kant B

Voor de pers is een speciale interview CD uitgebracht met vragen en antwoorden van Jarre zelf. Deze interview CD is engelstalig.

Oxygene 7-13 interview disc.

Daarnaast was er ook VHS band met een EPK beschikbaar waarin Jarre vertelt over het Oxygene 7-13 project.

Aan het eind van 1997 bracht Sony Music een dubbel-CD set uit, genaamd “Complete Oxygene”. Dit zal in ieder geval twintig jaar correct blijven, want in 2016 kwam naar aanleiding van de release van Oxygene 3, het vervolg op Oxygene 7-13 een box uit met drie CDs. De twee oude albums zijn daarin in geremasterde editie uitgekomen. Oxygene 1-6 in de 2014 remaster, Oxygene 7-13 in een nieuwe remaster. Daarnaast werd er een grote box uitgebracht met drie LPs en drie CDs. Oxygene 7-13 is hierin hernoemd naar Oxygene 2 en het hoesontwerp is aangepast.

Oxygene 7-13 vinyl hoes, Oxygene Trilogy box set

De knip tussen kant A en B is in deze 2016 uitgave anders dan de 1997 vinyl uitgave. Kant A (Oxygene 9) doet een fade-out en kant B (Oxygene 10) heeft een korte fade-in.