Metamorphoses (2000)

1Je Me Souviens4:27
2C’est La Vie7:13
3Rendez-Vous A Paris4:21
4Hey Gagarin6:22
5Millions Of Stars5:43
6Tout Est Bleu6:03
7Love Love Love4:28
8Bells3:51
9Miss Moon6:11
10Give Me A Sign3:51
11Gloria, Lonely Boy5:33
12Silhouette2:31

In januari 2000, een paar weken na het millennium-concert in Egypte, zag Metamorphoses het levenslicht. Het album is anders van wat we normaal van Jean-Michel Jarre gewend zijn, met nummers die bestaan uit zang, niet alleen gastzangers als Laurie Anderson, Natasha Atlas en Diedre Dubois, maar ook Jean-Michel Jarre zelf (al dan niet op vocoder).

Het album werd voorafgegaan door de single C’est La Vie en werd opgevolgd door Tout Est Bleu later dat jaar.

Naast de CD uitgave kwam Metamorphoses ook op MD uit. FNAC verkocht in Frankrijk ook een speciale editie met een extra CD die een remix bevatte van C’est La Vie en een interactieve sectie voor PC.

In december 1999 werd er voor de pers een sampler uitgebracht met 6 nummers van Metamorphoses. Het interresante aan deze sampler is dat Hey Gagarin op deze CD twee minuten langer duurt dan op de uiteindelijke CD, een totale lengte van 8 minuut en 33 seconden.

Metamorphoses sampler

Voor de pers zijn ook diverse andere uitgaven uitgedeeld. Een daarvan is een CD+VHS box met een Metamorphoses EPK waarin Jarre het Metamorphoses project uitlegt.

Metamorposes promo
Metamorphoses EPK

De laatste reeks van Sony Music remasters in 2018 bevatte de albums Oxygene 7-13 (eerder verkrijgbaar in de Oxygene Trilogy box), Metamorphoses en Geometry of Love. De remaster werd voorzien van een nieuwe hoes.

Metamorphoses remaster