Vijfentwintig jaar geleden: Jean-Michel Jarre live in Nederland

Het is vandaag vijfentwintig jaar geleden dat Jean-Michel Jarre voor het eerst optrad in Nederland. Na een mislukte poging in 1993 in de Goffert in Nijmegen was de kleinschaligere Oxygene 7-13 tour makkelijker om mee rond te touren ten opzichte van de groots opgezette Europe in Concert tour. Dit leidde tot een concert in Ahoy, Rotterdam op 30 mei 1997.

Ter promotie van het eerder dat jaar uitgebrachte album “Oxygene 7-13” tourt Jarre in 1997 met een indoor show die diverse Europese steden zou aandoen. De tour begon 3 mei in in Toulon, Frankrijk en eindigde in Oktober, ook in Frankrijk met een pauze in de zomer. Het concert in Rotterdam was inmiddels het zestiende concert van de tour.

Setlist
Oxygène 7
Oxygène 2
Équinoxe 7
Oxygène 6
Les Chants Magnétiques 1
Oxygène 10
Oxygène 4
Oxygène 11
Souvenirs de Chine
Les Chants Magnétiques 2
Oxygène 5
Oxygène 8
Révolutions
Oxygène 12
Équinoxe 4
Oxygène 13

De verkoop van het concert verliep zo goed, dat er een extra concert gepland werd op 29 mei. Om logistieke redenen is dit concert later geannuleerd.

Uiteindelijk was de Ahoy volledig uitverkocht en kon het publiek eindelijk genieten van een live-optreden van Jean-Michel Jarre op Nederlandse bodem. Voor de gelegenheid had Jarre bij de toegiften een oranje jas aangetrokken.

Van het concert zijn ook video-opnames gemaakt door de Poolse zender RTL7. Delen daarvan zijn getoond in een interview voor de Poolse TV

Magnetic Fields 1
Oxygene 10

SBS6 Shownieuws besteedt ook aandacht aan het optreden die avond.

SBS6 Shownieuws, 30 mei 1997

In aanloop van het concert werden in diverse kranten interviews gepubliceerd.