Popmuziek en beeldende kunst in Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal in Rotterdam brengt vanaf 20 juni 2020 tot en met 10 januari 2021 beeldende kunst en popmuziek samen. In totaal 35 kunstenaars uit diverse landen laten werk zien dat beïnvloed is door of voortkomt uit muziek, afkomstig van muzikanten variërend van Lady Gaga tot The Beatles.

De tentoonstelling, onder de naam “Black Album / White Cube –
A Journey into Art and Music” brengt meer dan 200 hedendaagse kunstwerken, bijvoorbeeld fotografie van Anton Corbijn, video-installaties van Cyprien Gaillard en schilderijen van Emil Schult (bekend van Kraftwerk).

Tentoonstellingsmaker Max Dax stelde een bij de tentoonstelling af te luisteren lijst samen van de tracks die er aan de orde komen in verband met een kunstwerk.

“Zonder de tracks zouden deze werken nooit gemaakt zijn. Denk aan schilderijen van Albert Oehlen die beïnvloed zijn door de Rotterdamse gabbermuziek van Euromasters en de Duitse technostar Scooter”, aldus de Kunsthal. Op de muzieklijst staat verder werk van onder anderen Vangelis, Bob Dylan, Prince, Led Zeppelin en Jean-Michel Jarre.

Beluister hier de voor de tentoonstelling samengestelde playlist op Spotify: