Radiophonie vol 10 is nu officieel uit

Na een paar weken uitstel is vandaag toch eindelijk Radiophonie 10 uitgekomen. De 4 CD box set bevat 285 tracks en zijn gemaakt voor de Franse nieuwszender france:info. Jean-Michel Jarre componeerde in 2016 de geluids-huisstijl voor de zender. Hij noemde deze compositie Hexagone en bestaat dus uit honderden nummers.

Deze release is nummer 10 in een serie met jingles voor Franse zenders. Radiophonie 9, die in 2017 uitkwam, bevatte al 99 nummers met jingles, maar was beperkt verkrijgbaar. Mensen die destijds de release gemist hebben, niet getreurd, de eerste CD van Radiophonie 10 is identiek aan Radiophonie 9.

Zoals het aantal tracks al doet vermoeden, een groot aantal nummers zijn niet langer dan 20 seconden, soms zelfs 4 tot 10 seconden.

Radioponie 9 is een vrij eentonige CD, met veel variaties op hetzelfde nummer. Wat dat betreft zijn CDs 2, 3 en 4 van Radiophonie 10 een stuk gevarieerder. Het helpt ook dat er een selectie gemaakt is van nummers.

Radiophonie 10 is te bestellen bij Nederlandse platenwinkels zoals Plato. Het is ook te bestellen bij de franse winkelketen FNAC.