Electronica 2: The Heart of Noise (2016)

Oorspronkelijke release datum: 6 mei 2016

1with RoneThe Heart of Noise part 14:26
2The Heart of Noise part 24:10
3with the Pet Shop BoysBrick England4:01
4with Julia HolterThese Creatures3:40
5with Primal ScreamAs One3:58
6with Gary NumanHere For You3:59
7with Hans ZimmerElectrees4:10
8with Edward SnowdenExit6:19
9with PeachesWhat You Want3:27
10with Sébastien TellierGisele3:43
11with The OrbSwitch On Leon4:43
12with SiriusmoCircus3:09
13with YelloWhy This, Why That And Why?3:58
14with Jeff MillsThe Architect4:43
15with Cyndi LauperSwipe To The Right4:54
16with ChristopheWalking The Mile4:52
17Falling Down3:23
18The Heart Of Noise (The Origin)2:39

Al een paar maanden na de release van Electronica 1: The Time Machine, kwam de opvolger, The Heart of Noise, uit. Beide albums zijn in dezelfde tijd opgenomen, dus de opvolger kon ook niet lang op zich laten wachten. Het concept is hetzelfde: een samenwerking met een andere artiest. Alleen staan er op dit album ook nummers die Jean-Michel in zijn eentje heeft opgenomen: Falling Down, wat volgens Jarre een duet is met zijn jongere zelf en The Heart Of Noise (The Origin), wat een demo-versie is van het eerste nummer.

Het album werd voorafgegaan met een aantal single releases. Opvallend hierbij is dat Exit (uitgebracht op Record Store Day 2016) en What You Want beiden op een enkelzijdige 7″ zijn uitgebracht, de eerste officiele vinyl single release sinds Calypso uit 1990 (promo-singles van bijvoorbeeld Chronologie niet meegerekend).

Over de totstandkoming van beide albums is een documentaire gemaakt met de naam A Journey into Sound. Deze documentaire werd in 2018 op de Nederlandse TV uitgezonden in de serie Uur van de Wolf bij de VPRO onder de naam “De reis van Jean-Michel Jarre”.

Releases

Standaard release

Electronica 2 is verkrijgbaar op CD en dubbel-LP. In tegenstelling tot Electronica 1 is de muzikale inhoud van beide edities gelijk, dus geen doorlopende mix op de vinyl uitgave.

Gelimiteerde release

inhoud van de Deluxe uitgave

De deluxe uitgave van Electronica 2 bestaat uit een gouden CD in een gouden hoesje, twee LPs beiden in een gouden hoes, een USB stick met het album, een doorlopende mix (die niet echt doorlopend is, maar gewoon “stiltes” heeft tussen de nummers), 3 art-prints met vingerafdrukken van Jean-Michel Jarre en de samenwerkende artiest en twee posters, met het artwork van het album en een met de album-credits.

De USB stick bevat ook alle Track-stories die tot dan toe zijn uitgekomen, een persvideo over het project en de trailers voor Electronica 1 en 2.

Het tweede deel van de luxe box-set is een stuk goedkoper: de box zelf zat inbegrepen bij het eerste album en deze kan zo bij de Electronica 1 doos erbij gestopt worden.

Electronica 2 Fanbox

De Fanbox editie bevat de standaard digipack uitgave en de standaard dubbel LP uitgave van Electronica 2. Ook een downloadcode waarmee je het hele album kunt downloaden is inbegrepen. Net als de eerste Electronica zijn ook bij Electronica 2 een aantal A4 artprints meegeleverd.